Laki otti turpaan

Pieksämäen Tsempin vieraaksi lähdettiin lähes samassa tilanteessa kuin syksyllä, Arttu puuttui passaamasta ja Late toimi tällä kertaa tuuraajana. Artun tekosyy oli tällä kertaa omat polttarit, juuri ja juuri voimme hyväksyä kyseisen syyn olla poissa kauden tärkeimmästä pelistä, jossa panoksena oli välieriin selviämisen helpottuminen.

Matkassa oli 7 miestä eli vaihtopelaajia ei taaskaan ollut. Laurin ollessa passarina toimin minä yleismiehen roolissa, ”valmentamisen” ohella. Tavoitteenamme oli näyttää paikalliselle yleisölle, että osaamme sittenkin pelata lentopalloa, jos ja kun syyskauden pelistä oli päinvastainen mielikuva jäänyt.

Peli lähti yllättävänkin tasaisesti liikkeelle ja pysyimme ensimmäisen erän puoleen väliin asti kyydissä mukana, kunnes tapahtui syvä notkahdus ja erä oli paketissa 25-16. Toinen erä oli ensimmäisen erän vastakohta ja saimme juonesta kiinni vasta kun oli jo liian myöhäistä. Murheelliset eräpisteet olivat 25-13. Kolmanteen erään yritimme kaivaa vielä huumorin mukaan peliin ja sekoitimme hieman hyökkäyskuvioita Jussin hyökätessä muutaman kerran laidasta tuloksekkaasti. Kolmas erä olikin paras erämme koskaan Pieksämäellä ja tipuimme kyydistä vasta aivan kalkkiviivoilla, pisteet 25-20. Tappio kirjattiin siis luvuin 3-0.

Vaikeat lähtökohdat peliin näkyivät ja tuntuivat, mutta viimeisestä erästä jäi hyvä maku suuhun suht hyvän pelin ansiosta. Lauri hoiti passarin roolin hienosti ja keräsi kehut joukkuekavereilta pelin jälkeen. Nostopeli oli parempaa kuin viime kerralla Tsempin vieraana, mutta ei vieläkään onnistunut siten kuin olisi mahdollisuudet. Eniten petti oma syöttöpeli, jolloin vastustaja pääsi hyökkäämään hyvistä nostoista liian usein.

Vaikka tavoitteemme epäonnistui, positiivisin yllätys pelissä oli Anssin torjuntatyöskentely. Mies torjui verkon alapuolelta Tsempin liigajyrä Pulkkisen suohon. Tuomareista ei taas hyvää sanottavaa löydy. Sekä verkko- että rajatuomarit vetivät räikeästi kotiinpäin. Tosin oikeat tuomarit eivät lopputulosta olisi miksikään muuttaneet. Tällä kertaa verkkotuomari taisi kuitenkin olla selvinpäin, mikä havaintojemme mukaan lieni poikkeuksena edelliskertaan..

Ellei ihmeitä tapahdu, kesäloma alkaa lauantaina Kole-pelin jälkeen. Teoreettiset mahdollisuudet taitavat olla vielä jäljellä, jos me voitamme ja Josepa häviää lauantain pelinsä. Sittenhän se selviää.

#4 (#3)