Lakin tsemppi ei riittänyt

Tsemppi vieraili Lakin kotihallissa ja kotijoukkue sai kokea jälleen karvaan viidennen erän tappion. Peli oli ajoittain ihan tasokasta, mutta pienet virheputket käänsivät ottelun vastustajalle. Varmuus puuttui ja vastustaja osasi käyttää sen hyvin hyväkseen tasaisella pelillään.

Aikaisemmasta joukkueiden kohtaamisesta oli jäänyt pahasti hampaankoloon, joten tähän kohtaamiseen lähdettiin toisista asetelmista. Laki johti niukasti ottelua jo lämmittelyn jälkeen, mikä on todella harvinaista meidän joukkueeltamme. Valitettavasti ns. heatti ei riittänyt loppuun saakka, joten pisteet jäivät taas saamatta. Tuomaria ei pelin häviämisestä voi syyttää, mutta kyllä Rane oli taas kingi. Lentopallon käsikirjaa tulisi ehkä selailla uudelleen, sillä välillä peli näytti menevän puulaakisäännöillä, eli piste kun pallo on lattiassa. Mutta pääasiahan on, että tietää missä kuuluu vaihtopelaajien ja valmentajan olla pelin aikana. Muutenhan pelistä ei tule yhtään mitään.

Viides erä oli dramatiikkaa täynnä ja muistutti lähinnä Etelä-Amerikkalaista jalkapallo-ottelua. Tunteet kävivät kuumina puolin ja toisin, kunnes pelaajavalmentajamme otti ohjat omiin käsiinsä tuomarin tulkintavirheen johdosta ja pisti volleysta ulkosyrjällä Mikasan tuomaria kohti, joka keräiltyään hetken näyttelikin keltaista korttia. Tässä kohtaa vastustaja repäisikin jo viimeiseen erään liian suuren kaulan, jota ei saatu kurottua kiinni, vaikka El Toro vihaisilla hypäreillään sen teki jo mahdolliseksi. Päätuomari kerkesi vielä kertaalleen osoittaa diktaattorin valtansa näyttämällä vastustajan pelaajallekin keltaista korttia ”uskomattoman” rumasta kielenkäytöstä. Tämä herrasmiespelaaja taisi hiljaisessa mielessään lausua erään V-sanan, mutta onneksi tuomarin telepaattiset aistit olivat hereillä ja rankaisu tuli välittömästi.

#5