Josepa maksoi oppirahoja

Josepa saapui omissa silmissään tällä kaudella voittamattoman Lakin vieraaksi Urheilutalon isoon saliin. Kooltaan sali on ehkä noin nelinkertainen verrattuna Josepan omaan kotiluolaan. Josepan hakkuri Karjalainen tuli vakoilemaan vanhan seuransa harjoituksia jo edellisenä päivänä ja joutui yöksi sohvamajoitukseen.

Kokoonpano meillä oli tuttu: Ape passasi, Jussi ja Esa keskellä, Simo hakkurina sekä Lauri ja Joppe yleismiehinä Peltsin hoitaessa liberon tonttia. Kahta miestä oli kaiken lisäksi varaa istuttaa koko pelin ajan penkillä. Veräjävahteina toimivat Anssi ja Asko.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen Lakin johtaessa koko ajan muutamalla pisteellä. Samalla lailla erä päättyikin lukemiin 21-25. Toinen erä mentiin hyvin pitkälti vieraitten komennossa tilanteeseen 16-21. Sen jälkeen hypärinsä löytänyt allekirjoittanut syötti mukavan putken ja loppujen lopuksi erä päättyikin meidän voittoomme kahden pisteen turvin. Kolmannen erän veimme näytöstyyliin 25-17. Pelin jälkeen toimittajamme soluttautui Josepan penkille ja sai selville, että suurin ongelma siellä oli nostopuolella. Itsellämme peli toimi kohtuullisen hyvin kaikilla osa-alueilla.

Ottelu oli ohi hieman yli tunnissa ja tarjosi paikalla olleille (tuhansille?) katsojille ihan kelpo lentopalloviihdettä. Paljon keskustelua tällä kaudella herättänyt tuomaripeli oli kohdillaan. Tällä kertaa paikalla ei ollut kuin päätuomari, mutta siitä huolimatta (vai sen johdosta) linja oli asiallinen tuomarointi oli hyvää. Tosin suurimpana syynä lienee se, että päätuomari oli eri mies kuin yleensä.

Illalla vuorossa oli saunomista sekä pokerinpeluuta ja kitaransoittoa. Ilta meni tutuissa, osittain jopa erikoisissa merkeissä.

Josepa on kaksi pistettä edellämme, Kole 4, kun jäljellä on kaikilla kaksi peliä. Molemmat voittamalla lienemme vielä jatkopeleissä. Katsotaan, miten käy. Sunnuntaina siirrymme kohti Pieksämäkeä ja kaadamme Tsempin näytöstyyliin.

#3