Ylempi jatkosarja alkoi tappiolla kahen erolla!

Vastaan asettui HaKi, joka voitettiin alkusarjassa vajaalla miehistöllä puhtaasti 3-0. Nyt saatiin paras miehistö kasaan, mikä tiesi sitä, että allekirjoittanut pääsi yleispelaajaksi. Myös vastustajalla oli uusia kasvoja kuusikossa. Ensimmäinen erä oli tasaista aina kahteenkymmeneen pisteeseen asti, jossa repäisimme tarvittavan eron. Allekirjoittanut meni syöttämään tilanteessa 24-22 ja pisti varman näpyhypärin verkon kautta ässänä.

Toista erää johdimme 5-2, jonka jälkeen tapahtui jotain. Vastustaja johti hetkessä 10-5 ja parhaimmillaan jo 20-10. Yleensä on pettänyt vastaanotto, eikä koko hyökkäysarsenaalia olla päästy hyödyntämään. Nyt vastaanotto toimi moitteettomasti paria lipsahdusta lukuunottama, mutta palloa ei saatu kuolemaan laidasta eikä keskeltä. Vastustaja kaivoi pallon peliin mahdottomistakin paikoista. Kun erä näytti jo menetetyltä, saatiin taas juonesta kiinni, mutta liian myöhään. Vastustaja vei erän 25-21.

Kolmas erä alkoi meiltä huonosti ja vastustaja johti taas reilusti. Taisteluun herättiin taas viime tingassa. Tilanne taisi olla 23-20 vastustajalle, kun Ape haki hienon pelastuksen lattian pinnasta, mutta tuomarin piti taas rankaista meitä jostain ihmeen syystä ja viheltää selvä tilanne vastustajalle. Jokainen kuumeni tilanteesta ja erä menetettiin.

Neljäs erä oli vähän samantapainen kuin toinen erä. Johdimme alussa, mutta erän keskivaiheilla päästettiin vastustaja karkuun.Heräsimme taisteluun taas viimeisellä mahdollisella hetkellä ja teimme hienon nousun ja veimme erän 25-23. Luvassa oli siis ensimmäinen viisieräinen peli tällä kaudella.

Erä eteni tasatahtiin kymmenen pisteen tuntumaan asti, jonka jälkeen vastustaja repäisi johdon. Nousimme vielä 14-13 -tilanteeseen, mutta vastustajan "pommi" nelospaikalta päätti pelin HaKin hyväksi. Annoimme osittain erän HaKille omilla virheillä, joita ei viidennessä erässä saisi paljoa tehdä.

3-2 -tappion jälkeen tuntuu aina siltä, että sama olisi hävitä 3-0. Näin tasaisessa sarjassa jos häviää ottelun, niin mielummin 3-2 kuin 3-0. Ottelut saattavat mennä sen verta ristiin, että lopussa eräsuhdekin saattaa ratkaista sijoituksia. Jatkossa on pystyttävä pitämään kaikki osa-alueet kasassa. Jos vastaanotto toimii yhtä hyvin kuin eilen, niin hyökkäysten on kuoltava kovemmalla prosentilla. Motivaatio-ongelmia tuskin tarvitsee pelätä,niin kuin joissain peleissä alkusarjassa, sillä joka pelissä on kova porukka vastassa. Seuraavaksi sunnuntaina vastassa JoLePa, jolta otimme alkusarjassa kuokkaan vajaalla miehistöllä 3-0. Allekirjottainut aikoo ainakin herkistellä perjantain reenien jälkeen ToRon Erikoisella. Eiköhän se siitä..

#1