Joutsaan iski pommi

Lauritsalan Kisa haki tärkeät vieraspisteet ehkä vaikeimmasta mahdollisesta paikasta eli JoSePan kotiluolasta, tuloksella 1-3 (23-25, 26-28, 25-14, 19-25). Kyseistä pelipaikkaa voi hyvällä syyllä kutsua luolaksi, sillä korkeutta siellä ei riitä edes kunnolliseen istumalentopallo-otteluun, puhumattakaan 2-sarjan perinteisestä lentopallosta ja se olikin suurin huolenaiheemme ennen peliä.

Joukkueemme lähti tutulla aloituskokoonpanolla lukuunottamatta liberon paikkaa, jolla debytoi erittäin vakuuttavasti uusin ulkomaanapumme suoraan Jenkkilästä eli Janne Peltonen. Pitkästä aikaa myös vaihtopenkille riitti pelaaja.

Ensimmäiset kaksi erää olivat vakuuttavia LaKilta, eikä vastustajalla ollut juurikaan mahdollisuuksia niissä, lukuunottamatta erien loppuja, jolloin päästimme vastustajan mukaan peliin menettämällä jopa 6 pisteen johdon. Kolmas erä oli taas ”tuttua” vaisuutta meiltä, emmekä onnistuneet pitämään hyvää tekemisen meininkiä yllä. Neljännessä erässä jälleen näytimme kotiyleisölle mitä osaamme ja saimme kovaäänisen yleisön jopa hetkittäin hiljaiseksi.

Kaiken kaikkiaan torjunta oli vahvin osa-alueemme ja se olikin kauden ylivoimaisesti parasta, varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Siitä kertoo esimerkiksi se, että joukkueemme lyhin peluri Joppe, torjui muutaman kerran YKSIN vastustajan kovat ”lämmittelyn näytöslyöjät”. Lisäksi aloitussyötöt olivat erittäin tehokkaita, teimme koko pelissä reilusti toistakymmentä ässää. Eritoten Veljekset Koponen Oy onnistui syöttöpaikalla ja saimme vastustajan nostopelin sekaisin. Pallot nousivat vastustajalla useasti kattoon ja hienoa asiassa oli se, että nimenomaan kotijoukkue on yleensä harrastanut tätä asetta vastustajiaan vastaan.

Erityismaininnan saa vielä Zimbabwen lahja Suomen lentopallolle, joka oli hakenut uudenlaisen valmistautumisen peliin. Hakkurille tärkeä lyöntikäsikin oli hoidettu kuntoon ottamalla Katri Ylanderin nimikirjoitus rinta(lihakseen).

Erityisesti pelistä mieleen jäivät näyttävät tuuletukset niin Esalta, Jopelta kuin Toroltakin, lähinnä hienojen torjuntasuoritusten jälkeen. Saimmekin hyvällä omallatunnolla lähteä kotimatkalle, hartsporttia juoden ja uhkapelejä harrastaen.

HÄSÄÄ!!

#4