JoLePa voitti taas

Lumi- ja räntäsateen siivittämänä urhea joukkomme matkusti taas viikonloppuna Jämsään Jolepan vieraaksi. Joukkueenjohto valmentajan ja kapteenin johdolla ajoi perille Keski-Suomen sydämeen Varkauden mafian harrastaessa keskipenkillä kovia uhkapelejä. Tuleva isä luki takapenkillä vauvakirjaa ja Zimbabwen oma poika nukkui talviunta afrotyynyllänsä.

Jolepan salin lattia lienee sarjan paras ja komean värisenä erottuu muutenkin edukseen. Edellisestä pelistä ei tuomareista löytynyt juuri hyvää sanottavaa. Lienivätkö opaskoirat eksyneet, vai mistä mahtoi johtua, mutta onneksi tällä kertaa tuomaripuoli oli kunnossa ja edellisen pelin valkokeppiset raitapaidat katsomossa. Mahtoivatkohan sieltäkään nähdä pelitapahtumia.. Pelissä oli mukana tuttu seitsikko, Ape passarina, Esa ja Jussi keskellä, Simo hakkaamassa, Late ja Joppe yleismies Jantusina ja Anssi hääri liberona Pelimies?-paita päällään.

Ensimmäinen erä mentiin tiukasti Lakin komennossa. Oma peli kulki hyvin, kun taas vastustaja ei oikein päässyt peliin mukaan. Meille siitä selvä voitto. Tästä alkoikin alamäki ja ailahtelu. Toinen erä oli tiukkaa vääntöä Lakin johtaessa lähes koko ajan muutamalla, ja väliin useammallakin pisteellä. Erä meni vastustajalle kuitenkin luvuin 30-28. Neljäs erä oli taas selkeästi meidän ja niin ollen edessä olikin tie brake. Ainoa mainittava tuomarivirhe sattui pahaan paikkaan tilanteen ollessa 6-7 Jolepalle. Tuomari vihelsi virheellisesti verkkovirheen meille ja sen jälkeen Jolepa pääsikin karkumatkalle. Erä lopulta viiden pisteen erolla vastustajalle ja koko ottelu luvuin 3-2.

Suurimpana ongelmana meillä tällä kertaa oli, ei nosto, vaan tehoton hyökkäys. Jostain syystä pallo ei vain kuollut laidoista. Tosin yhtenä syynä tähän oli toki vastustajan hyvä puolustaminen, torjuntapeli oli molemmilla kohtuullisen hyvää. Välillä peli kulki oikein loistavasti, välillä taas vastustaja otti pisteputkia. Pelin ailahtelevaisuus pitäisi jollain konstilla saada kuriin. Hyväkin hiitti saattoi kaatua helppoon omaan virheeseen.

Pientä dramatiikkaakin oli ottelussa ja väliin peli muistutti lähes jääkiekkoa turpaanlyömisineen. Esa pamautti paterista vastustajan puolustajaa pallolla nenään komean näköisesti, Anssi löi puolustustilanteessa Lauria nyrkillä päähän (väitti vahingoksi) ja tietenkin koko ottelussakin tuli pataan koko Lakin joukkueelle. Tappio on jo unohdettu ja lauantaina lähdemmekin Josepan vieraiksi pikkupikkusaliin Joutsan perukoille. Yhdet treenit on jo takana ja siellä suoritukset olivat aivan eri luokkaa kuin viikonloppuna. Samanlainen tekemisen meininki pitää saada lauantain peliinkin ja niillä eväillä kaatuu kyllä joukkue kuin joukkue.

#3