Lakin huippu-heat kaatoi Hakin

Vihdoin ja viimein se kauan kaivattu peliraportti..! Joo tiedetään, tiedetään että kyseinen kolumni on myöhässä ja pahasti, mutta sattuuhan sitä. Ja tunnetusti nämä analyysit ovat täysin puolueettomasti tehty.

Ja sitten asiaan.. Lajinahan tälläkin kertaa oli lentopallo (siis se peli, missä palloa tökitään verkon yli molemmin puolin). Urheilujuhlan tapahtumapaikkana toimi tällä kertaa Etelä-Karjalan sisäurheilulajien Mekka eli Urheilutalo. Haukivuori oli sarjataulukon perusteella kärkikahinoissa, joten odotettavissa oli tiukka peli. Vastustajan pelimiehet olivat osittain tuttuja ainakin kotijoukkueen Varkauden vahvistuksille. Ennen peliä kysymyksiä herätti kotijoukkueen päivän kunto. Edellinen ottelu päättyi vähintäänkin nöyryyttävästi Pieksämäellä, mutta välissä oli kuitenkin vapaaviikonloppu. Vaihtelu virkistää ja taas pelattiin hieman eri kuusikolla kuin aiemmin (lue: laaja materiaali). Jussi oli pikkujouluissa tai anopin luona(?), joten koneteekkareiden lahja suomen lentopallolle a.k.a Toro otti keskimiehen viitan. Valmistautuminenkin oli hoidettu tällä kertaa asiallisesti eli erikoiset oli viikonloppuna ladattu..

Itse ottelun Laki vei puhtaasti 3-0 (25 - 22, 25 -16, 25 - 20). Ensimmäistä erää leimasivat alussa lievät virheet molemmin puolin. Vastustaja teki syöttövirheitä ihan riittävästi. Haki vei ensimmäistä erää niukasti puoleen väliin asti, josta kotijoukkue pääsi kääntämään erän lopun itselleen. Kotijoukkueen vahva syöttö ja erityisesti vastustajan liberon pommittaminen sai Hakin vastaanoton sen verran sekaisin että passarin osaamista ei päästy hyödyntämään kunnolla. Ja sitten kun se aloitus sattui keskelle nousemaan, joka toisesta passista oli väli tai kierto päällä. Lämmittelyn näytöslyöntipelillä ei eriä voitettu tällä kertaa, vaikka vastustajan hakkuri heräsi kohmeesta ottelun kolmanteen erään. Lakin pelistä näkyi yllättävän hieno ”hiitti” ja peli kulki todella mukavasti. Suorituksia leimasi joukkueen tasaisuus, voi hyvällä mielellä todeta että tämä ottelu voitettiin joukkuepelillä. Jos joku nostetaan esille niin Lakin jamaikalainen hakkuri pelasi hyvän pelin. Huomattiin myös, että puolustus toimii ja silloin tällöin saatetaan saada muutama torjuntakin.. :) Erikoisylistäväegonnostatuskunniamaininta vastustajan liberolle näyttävistä lämmittelylyönneistä katsomoon, täytyyhän sitä huomiota jotenkin hakea.

Tämän viiltävän analyysin tarjosi lihava ja leppoisa # 6.